Friidu Kahjo – Sensuuri iskee!! Oletko valmis?! 20.10-1.11.2015

Friidu Kahjon näyttely maalauksia & valokuvakollaaseja
20.10-1.11.2015

Galleria Espoonsilta, Virastopiha 3, Espoo, 044-2528493

ti-fre 11.00-16.00, su 12.00 – 15.00

Avajaiset 20.10 klo 17-19.

Tervetuloa ! Olen itse paikalla näyttelyssäni viikonloppuisin.

Friidu Kahjo

LEHDISTÖTIEDOTE:

Näyttelyn valokuvakollaasien improvisaation lähteinä ovat olleet Suomen hallituksen tekemät leikkaukset yms. jotka ovat aktivoineet ihmisiä osallistumaan mm. mielenosoituksiin. Työväenarkiston materiaalista on esillä valokuvia mm. 1956 vuoden yleislakosta.

Yhteiskunnallisten historiallisten ja ajankohtaisten tapahtumien lisäksi, jonka runsauden sarvesta tulvii improvisaatioita taiteen tekemiseeni yllin kyllin silloin, kun yhteiskunnassa kiehuu levottomuutta, näyttelyn maalauksissa on aiheena mm. ihmisen aivotoimintahäiriöistä johtuvat todellisuuden ja harhojen rajatilat.

Maalauksista osa oli keväällä 2015 Jorvin sairaalassa pitämässä näyttelyssäni. Kahdessa teoksista oli aiheena pedofilia, joita pidettiin sairaalan seinille sopimattomina. Näiden parin maalauksen rankan aiheen seurauksena oli se, että näyttelystä sensuroitiin yhteensä kuusi teosta. Teokset ovat esillä Sensuuri iskee!! Oletko valmis?! näyttelyssäni Galleria Espoonsillassa.