Taiteilijat ja linkit


A.b.c.d.e.f.g.H.i.J.K.L.M.n.o.P.q.R.S.T.
u.V.W.x.y.z.ä.ö.

(taiteilijoiden sukunimet aakkosittain)

 

A

Arja_AhokasArja Ahokas : Kuvataiteilija. Käytän töissäni akryyliä, akvarellia ja muita vesiohenteisia materiaaleja. Tauluni ovat esittäviä, ekspressiivisiä ja myöskin abstrakti ilmaisu kiinnostaa. Taiteen tekeminen palkitsee oivallusten kautta, kuten mm. värin ja valon vaikutus lopputulokseen. Pultti

Sähköpostiosoite : arja.ahokas(at)gmail.com

≈≈

Leila Altungluoglu

≈≈

H

Heidi Hakkarainen :

Olen kuvataiteilija. Värit ja dynaamisuus ovat minulle tärkeitä elementtejä kuvaa tehdessä. Aiheet syntyvät intuitiivisista aistikokemuksista, joiden lähteinä ovat luonto ja ihmiset. Kunkin teoksen tekniikka ja materiaalit valikoituvat teoksen emootioon sopiviksi. Tutustu teoksiini nettisivuillani ja seuraa taiteellista prosessia facebookissa ja instagramissa @heidimariahakkarainen.

Puhelinnumero : +358 44 555 0909


Verkkosivusto :
Heidi Hakkarainen

Facebook : http:/www.facebook.com/heidimariahakkarainen/
Sähköpostiosoite : heidimariahakkarainen[at]gmail.com

≈≈


Ville Heimala : (s. 1977) keramiikkataiteilija (TaK) ja biologi (FM). Luonto on aina ollut minulle hyvin tärkeä, ja se näkyy usein vahvasti teoksissani. Olen myös kiinnostunut luonnonkansojen, erityisesti suomensukuisten kansojen mytologiasta. Minusta on kiehtovaa liittää mystisiä elementtejä luonnontieteeseen ja luoda niiden avulla jotakin uutta. Kokoan keramiikkateokseni pääasiassa korkokuvista ja mosaiikista, jotka muotoilen alusta lähtien itse. Seinäteoksissani yhdistelen pehmeälinjaisia korkokuvia ja kulmikasta mosaiikkia monimuotoiseksi kokonaisuudeksi. Veistoksissani korumainen korkokuvamosaiikkipinta tuo kiinnostavan uuden ulottuvuuden: teosta voi tarkastella etäältä, mutta hahmon koko olemus paljastuu vasta lähemmin tutkiskeltaessa. Metso


Puhelinnumero : +358 (0)40 726 3673

Sähköposti : ville.heimala[at]gmail.com


Verkkosivusto :
www.villeheimala.fi

Facebook : http:/www.facebook.com/villeheimala/

≈≈


Ninni Heldt: (s. 1971) on taidemaalari, joka työskentelee klassis-realistisella maalausmenetelmällä nimeltään sight-size-metodi. Hän on opiskellut kyseisen menetelmän käyttöä Firenzen Taideakatemiassa ja Cecil’s studiossa, Firenzessä, Italiassa 1998 – 1999 sekä 2001-2002 ja kevään 2006. Monet Suomen kultakauden taidemaalareista opiskelivat Pariisissa 1800-luvulla akateemista maalaustraditiota, johon sight-size-metodi pohjautuu. Metso

Puhelinnumero : +358 (0)50 5500198 – Verkkosivusto : Ninni Heldt

≈≈


Marjo Hyvarinen : Olen kuvataiteilija/kuvataidepedagogi ja työskentelen tällä hetkellä pääasiassa maalaustaiteen parissa. Jonkin verran teen myös kuvanveistoa, jossa mieluisin materiaalini on kivi.

Taiteessani vaikuttaa goetheanistinen ajattelutapa. Lempiteemojani ovat luonto, ihminen ja eläin. Pyrin pääsemään eroon liiasta käsitteellistämisestä, esittävyydestä, älyllisyydestä, jotta jäljelle jäisi pelkkä oleminen tai olemus. Haluan tutkia taiteessani kohteen perimmäistä olemista, jotta jotain siitä välittyisi puhtaana ja kauniina katsojalle.

 Taiko : https://www.taiko.art/marjo-hyvarinen

Instagram : http://www.instagram.com/marjohyvarinenart

Facebook : https://www.facebook.com/marjohyvarinenart/

Kuvataiteilijamatrikkeli:https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/marjo-hyvarinen

≈≈

J

Maria Juva : Maalaaminen on minulle tapa hahmottaa elämää ympärilläni. Olen kiinnostunut kuvaamaan ihmistä, hänen ympäristöään, kulttuuriaan, tunteitaan ja toiveitaan. Maalaan todellisuutta minkä kohtaa päivittäin, mutta yhtä merkittävää on se, mitä vaille jää. Laippa

Verkkosivusto : Maria Juva – Puhelinnumero : +358 (0)40 5761736

K

Marika Kaipainen : Olen Marika (TOMU) Kaipainen (s.1972). Olen helsinkiläinen käsite- ja yhteisötaiteilija, taidepedagogi ja taideterapeutti. Olen työskennellyt vuodesta 2008 luomani aisti- ja elintarviketaiteen parissa. Nyt työstä käsite- ja yhteisötaideteoksia. Teokseni ovat biotaiteen rajoilla liikkuvia, määritelmiä pakoilevia ja osallistavia.
Toimin varhaisiän taideopetuksessa taidepedagogina tehden vauva- ja lapsiperheille värikylpyjä Suomenkielisellä työväenopistolla Helsingissä. Pidän ryhmille, perheille ja perheiden jäsenille vauvasta vaariin taideterapiaa ja aisti- ja elintarviketaidepajoja mm. ikäihmisille palvelutaloissa ja lapsiperheille museoilla.
ARTIST STATEMENT
Taide antaa meille työkaluja oman sisäisen välttämättömyyden kuulemiseen. Lempeä uteliaisuus, ihmettelevä ja tutkiva ote ovat elämän edellytys. Vuorovaikutus, esteettisten kokemusten ja elämysten tarve on mielestäni ihmisen perustarve. Tulemme oleviksi kokemustemme kautta. Kehomme ja aivomme saavat positiivisten ja elämyksellisten kokemusten kautta hoivaa ja korjaavia kokemuksia, näitä kokemuksia ei ole koskaan liikaa.
Taiteeni keskiössä ovat vuorovaikutus, erilaiset taiteen tekemisen tilat, maailman positiivisena kokeminen ja siten paremmaksi tekeminen. Työskentelyäni ja töitä kuvaavat moniaistillisuus, yhteisöllinen ja prosessimuotoinen tekeminen, vuorovaikutus sekä serendipisyys. Teen osallistavia teoksia, joissa kokija on itse osa teosta, joissa taiteilija tekijänä, katsoja kokija ja koettavana teos sekoittuvat ja lipuvat kohti toisiaan.
Laippa

Puhelinnumero : +358 (0)40 5107019 – Sähköposti : mari8[at]kolumbus.fi – Instagram : marikatomu


Verkkosivusto :
Marika Kapainen-website
http://marikatomukaipainen.blogspot.fi/https://naea.digication.com/TINTURA/Welcome/published


Facebook :
http://www.facebook.com/BabiespaintTintura

≈≈

Mira Kankaanranta :

Maalaan öljyväreillä ilman tarkkaa suunnitelmaa tai luonnoksia antaen tekemisen kuljettaa. Olen pohtinut ihmisen paikkaa maailmassa suhteessa luontoon, itseensä ja toiseen ihmiseen. Keskeneräisyys, haavoittuvuus ja katoavaisuus ovat pääteemoja jotka töissäni toistuvat. Olen Taidemaalariliiton kokelasjäsen sekä Helsingin ja Lapin taiteilijaseurojen jäsen.

Sähköpostiosoite : mira.k(at)hotmail.com

Nettisivu: https://mirakankaanranta.weebly.com/

instagram: https://www.instagram.com/mirakankaanranta/

facebook: https://www.facebook.com/mirakankaanrantaart/

≈≈

 

Taidekortteli_logoLaura Koivu : Keraamikko/keramiikkataiteilija (TaK). Työskentelyni päämateriaalina on savi. Minua kiehtovat katoavaisuuden, muutoksen ja sitä kautta kuolevaisuuden pohdinta; ihminen, keho ja fyysisyys suhteessa abstraktimpaan ihmisyyteen, ihmisten väliseen yhteyteen, kommunikaatioon ja yhteisöllisyyteen. Savimateriaalin rajoja ja olomuotoja kokeilemalla ja haastamalla pyrin osoittamaan, että asiat eivät aina ole sitä miltä näyttävät.

≈≈

Taidekortteli_logoMilla Komu : Keraamikko/Taideterapeutti. 2014: maailmanpilari ja teesoikot. Metso

≈≈

Milla Kuosmanen
Maalaan pääasiassa öljyväreillä. Olen tehnyt töitä myös tussilla, akryylillä ja vesiväreillä. Haltioidun luontoa katsellessa ja samaa tunnetta haluan välittää katsojille. Aiheeni voivat olla myös abstrakteja eli ei esittäviä, kuten geometrisia värisommitelmia. Ihmisaihetta ensin välteltyäni aloin tehdä nimenomaan niitä. Kaikki aiheet tulevat mielikuvituksestani, olen tehnyt vain kaksi työtä mallikuvan perusteella. Haluan välittää katsojille voimaa ja ronskiutta sekä herkkyyttä ja sydämellisyyttä.

 
 

≈≈

Kirsi_Kuronen_etsin_vastauksia_2010_y_ljy_levylle_50_x_77_cmKirsi Kuronen : Kuvataiteilija. Värikylläiset maalaukseni heijastavat tunne-elämän erilaisia hetkiä. Teokset henkivät rakkautta ja onnellisuutta, sekä unikuvia, toiveita ja tapahtumia menneistä ja tulevista. Maalaan persoonallisella tavalla öljy- ja akryyliväreillä kankaalle ja erilaisille levyille. Pultti

Verkkosivusto : Kirsi Kuronen

≈≈

L

Maarit_LahtelaMaarit Lahtela : Kuvataiteilija. Maalaan expressiivisesti, värien ollessa pääosassa. Väriläikkä jo itsessään on täydellinen, kerroksellisuus maalauksessa synnyttää liikkeen paljastaen samalla alta jotakin vanhempaa. Tajunnanvirran rytmi nostaa pintaan tunnelmia, muistikuvia, työn edetessä kuva synnyttää itsensä ja luo lopulta oman merkityksensä. Opintoja Taidekoulu Maassa v. 2007-2011. Pultti

Puhelinnumero : +358 (0)44 0209910

≈≈

Maran-silmä-01Martti Leppä : Valokuvaaja. Lehti- ja henkilökuvausta sekä tapahtumien ja perhejuhlien kuvausta keikkastudiolla. ¨Olen kiinnostunut silmistä. Silmät vetävät puoleensa. Silmät huijaavat ja eivätkä huijaa.¨Laippa

Puhelinnumero : +358 (0)400 843 177 – Sähköpostiosoite : maraleppa[at]kolumbus.fi

.

≈≈

M

“Tuija_Metti”Tuija Metti : Olen taidemaalari (KuM) ja kuvataideopettaja (TaM). Olen kiinnostunut väreistä, viivoista, pinnasta ja siitä, miten kaikki maalauksessa vaikuttaa kaikkeen. Ihminen ja ihmissuhteet ovat minulle ikuinen mysteeri, jota työstän teoksissani. Akvarellini toteutuvat keittiön pöydällä ja öljyvärimaalaukset työhuoneella. Mieluisia piirustusvälineitäni ovat lyijykynä, kiinantussi ja hiili.
PULTTI


Sähköpostiosoite : tuija(piste)metti[at]gmail(piste)com

≈≈

Serena Morina : I’m a visual artist from Italy based in Helsinki since 2016. I create surrealistic blurred scenery through photorealistic technique. My medium is oil painting on canvas and I experiment with clay on glass panels. I’m exploring new ways to express the notion of time, vivifying esoteric tales from frantic routines.

I do also artwork on commission (you can see some of the commissioned portraits on my website.)

Follow my artistic process on facebook and instagram! 🙂

 

Atelier address: Levytie 2B

Resident in Helsinki

≈≈

Maria Mughal : Visual Artist. Olen valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi v.2004. Maalauksiani on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla useassa ryhmä-ja yksityisnäyttelyssä. Teen myös julkisia taideteoksia ja grafiikkaa. Minua kiinnostaa ihmisyys, miten ihminen maalauksessa puhuttelee katsojaa. Naisena minun on ollut luontevaa käsitellä nimenomaan naiseutta, tyttöyttä sekä erilaisia tunnetiloja ja rooleja. Olen halunnut teosteni kautta ottaa kantaa urbaaniin elämäntyyliin sekä naiseuteen liittyviin odotuksiin. Laippa
Puhelinnumero : +358 (0)50 5829596Verkkosivusto: Maria Mughal

≈≈

P

Timo Partanen : Kuvataiteilija – on keskittynyt piirtämiseen. Hänen töitään on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Useimmiten hän kuvaa teoksissaan maisemaa tai sen osia pelkistetyssä muodossa. Pultti
Verkkosivusto: Timo Partanen

≈≈

Tiina Pensola : Kuvataiteilija. Työskentelen öljyvärillä maalaten ja piirrän eri tekniikoita käyttäen ja yhdistellen. Muste, grafiittipuikot, tussiterät ovat mieluisia työvälineitä. Laippa

Verkkosivusto : Tiina Pensola

≈≈

R

Merja Ranki : Kuvanveistäjä / Sculptor – on ansiokkaasti edistänyt taiteilijoiden työtilojen ja vuorovaikutuksen kehittämistä vastaamalla mm. Roihupellon alueella toimivien Studio Savean ja Studio Metson työtilojen hallinnasta. Taiteilijan ilmaisulle on ominaista tarinallisuus sekä toden ja kuvitteellisen aineksen yhdistäminen. Taiteilija on toteuttanut julkisia teoksia ja yhteisötaidehankkeita eri puolille Suomea ja parhaillaan Vantaalle. Savea

Verkkosivusto : Merja Ranki Puhelinnumero : +358 (0)40 54 56 066 – Kumitehtaankatu 5 B, Klondyketalo – 04230 Kerava.

≈≈

“Heidi_Roschier”Heidi Roschier : Taidemaalari. Akryyliväreillä töitä tekevä taivaanrannanmaalari. Pääprojektinaan työstää tulevan lastenkirjansa kuvituksia. Laippa Puhelinnumero: +358 (0)40 5398551
Sähköpostiosoite : heidi.roschier[at]gmail.com

≈≈

SaaraRuskola_RuusakorutSaara Ruskola :
Olen koulutukseltani korumuotoilija (AMK) ja metalliartesaani. Tuotteilleni ominaista ovat mielenkiintoiset materiaalivalinnat, muodot sekä oivallukset, jotka yhdistyvät tyylikkäiksi kokonaisuuksiksi. Koru on paljon enemmän kuin sen kaunis ulkokuori. Sillä on oma tarinansa – juuri kuten sinullakin.
Tavoitteenani on suunnitella ja valmistaa tuote, jossa esteettisyys, eettisyys sekä käyttömukavuus ovat tasapainossa keskenään. Teen koruni käytettäväksi Sinulle. Jokainen suunnittelemani ja valmistamani koru kulkee alusta loppuun silmäni, mieleni ja sydämeni kautta. Ja se ilo mitä pieni koru voi saada aikaan, se vasta on jotakin! Siihen aion pyrkiä vastaisuudessakin..
Metso

Verkkosivusto : http://www.saararuskola.com/
Instagram :http://instagram.com/saararuskola
Facebook: http://facebook.com/saararuskolajewellerydesigner/

≈≈

Itkijänaiset_öljy_kankaalle_2014_Johanna_RyönänkoskiJohanna Ryönänkoski : Taidemaalari. Muotokuvamaalaukset, tilaustyöt ja räätälöidyt maalaustyöpajat ryhmille ja yrityksille. Metso

Verkkosivusto : Johanna Ryönänkoski

≈≈

Leena_Räsänen_taideLeena Räsänen : Kuvataiteilija. Olen taidemaalari ja työskentelen enimmäkseen öljy- tai akryyliväreillä. Olen valmistunut Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2015. Laippa

Verkkosivusto : Leena RäsänenSähköpostiosoite : leena.rasanen1[at]gmail.com

 

S

Marita Sahi-Piipponen : Keraamikko. Marita Sahi-Piipponen on valmistunut keraamikoksi vuonna 1985. Maailmaa kierrettyään vuosikausia hän nyt työstää saamiaan kokemuksia eri kulttuureista niin keramiikan kuin maalaustaiteen keinoin. Savea
Verkkosivusto : Marita Sahi-Piipponen

≈≈

Merja_Salonen_Bizzarro_V_114x114cm_2013_webMerja Salonen Di Giorgio : TaM, taidemaalari, kuvataitelija. Minua kiinnostavat kulttuurin kerrostumat ja ihmisen jäljet kulttuuriympäristössä. Maalaan öljyvärein kankaalle ja sekatekniikalla paperille. Teen myös julkisia teoksia. Pultti

Verkkosivusto : Merja Salonen Di Giorgiowww.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

Sähköpostiosoite : mail[at]merjasalonen.net

≈≈


Arja Sundqvist

≈≈

T

Heli_Tuhkanen_ThumbnailHeli Tuhkanen : Olen osallistunut näyttelyihin vuodesta 1973 lähtien ja pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Teoksiani on museoiden ja yksityisten kokoelmissa. Olen Taidemaalariliiton varsinainen jäsen.
Käsittelen töissäni ihmisen, hyvin usein tyttöjen ja naisten, elämää. Työni syntyvät tunteista ja asioista, joita koen ja näen tässä ajassa. Viimeiset 10 vuotta olen tehnyt veistoksia kierrätysmateriaaleista: paperimassaa, hylättyjä esineitä, leluja, helminauhoja… Hylätyt esineet saavat uuden elämän polttolaitoksen sijasta.
Voit käydä tutustumassa töihini Roihupellon työhuoneellani varaamalla ajan sähköpostilla: heli.tuhkanen(at)helituhkanen.com

Pultti

Verkkosivusto : Heli Tuhkanen

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi
Instagram: helituhkanen

≈≈


Satu Turunen

≈≈


Harri Tuulos: Maalaan akryyliväreillä muotoillulle mdf-levylle paloja, jotka kiinnitetään toisiinsa erikoiskiinnikkeillä. Työni ovat pääsääntöisesti abstrakteja ja melko pelkistettyjä. Maalaan myös abstrakteja tauluja sekatekniikalla akvarellipaperille.

Toimin vuonna 2019 Taidekortteli ry:n puheenjohtajana
Kotisivu: www.palat.design
Sähköposti: harri.tuulos(at)gmail.com
Puhelin: +358401507080

≈≈

Eija_Tenno_ThumbnailEija Tenno: Eija Tenno on keraamikko, jonka skaala ulottuu uniikeista käyttöesineistä taidekeramiikkaan ja veistoksiin. Juuret Lapissa tulevat esiin monissa töissä ja materiaalin kautta silta historiaan syntyy laajemminkin. Eija toimii myös Roihupellossa Studio Saveaa ylläpitävän Taideseura Savean puheenjohtajana.
Verkkosivusto: eijatenno.weebly.com/

 

V

“Mari_Vallemaa”

Mari Vallemaa :Olen Mari Vallemaa, kuvataiteilija ja ryhmätaideterapeutti. Maalauksissani kerroksellisuus toteutuu sekateknisinä materiaalikokeiluina. Alemmat kerrokset sävyttävät ja muokkaavat vaihtelevasti pintarakenteita. Teosteni syntyprosessi on pitkä ja monivaiheinen; työskentelen intuitiivisesti, kokemustiedostani, eletystä ja koetusta ammentaen.

Kierrätystaiteessani annan romulle ja hylätylle roinalle uuden elämän. Ajan muovaamat monisävyiset kerrostumat, kolot, painaumat ja uurteet kertovat hiljaista tarinaansa, omaa historiaansa. Teoksiksi rakennettuina tarpeeton muuttuu tärkeäksi, rikkinäinen ja kulunut mielenkiintoiseksi.

≈≈

Riippumatto (mustamuovi) by Ulla VestolaUlla Vestola : Muotoilua, tee se itse- ja nikkarointi-ideoita. Pultti

Puhelinnumero : +358 (0)40 7600 607 – Sähköpostiosoite : ulla.vestola[at]kolumbus.fi

≈≈

Hillevi Vähälä-Aranko : Taidemaalari. Olen valmistunut taidemaalariksi Kuvataideakatemiasta 1988 janäyttelytoimintaa ollut siitä lähtien.Maalausteni lähtökohdat ovat tällä hetkellä värissä ja tilassa.Värin kautta voin löytää tuntumaa elettyyn paikkaan ja aikaan.Pultti

Puhelinnumero : +358 (0)50 3502995 – Verkkosivusto: www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

≈≈

W

Markku_Walden_KukatMarkku Walldén : Kuvataiteilija. Minä olen taidemaalari ja nykyisin olen suuntautunut abstraktiin expressionismiin. Pääsin Vapaaseen Taidekouluun 65-vuotiaana sillä perusteella, “etten pelännyt olla oma itseni”. Taidemaalariksi valmistuin 69-vuotiaana. Laippa

≈≈

Maria Wolfram : Kuvataiteilija. Minä maalaan kerronnallisia öljyvärimaalauksia, rakennan installaatioita ja ompelen kangasveistoksia. Aiheenani on ihminen ja hänen toiveensa. Minua inspiroi mm. ihmisten erilaisuus, ajatus kuolemattomuudestamme sekä materiaalin monipuolinen käyttö. Minulla on näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Metso

Puhelinnumero : +358 (0)50 3397310 – Verkkosivusto : Maria Wolfram