Taiteilijat ja linkit


A.b.c.d.E.f.g.H.i.J.K.L.M.n.O.P.
q.R.S.T.u.V.W.x.y.z.ä.ö.

(taiteilijoiden sukunimet aakkosittain)

 

A

Arja_AhokasArja Ahokas : Kuvataiteilija. Käytän töissäni akryyliä, akvarellia ja muita vesiohenteisia materiaaleja. Tauluni ovat esittäviä, ekspressiivisiä ja myöskin abstrakti ilmaisu kiinnostaa. Taiteen tekeminen palkitsee oivallusten kautta, kuten mm. värin ja valon vaikutus lopputulokseen. Studio Pultti

Sähköpostiosoite : arja.ahokas(at)gmail.com

≈≈

Arni Aromaa : Arni Aromaa on teollinen muotoilija, joka työskentelee Helsingissä omassa suunnittelutoimistossaan. Teollisen muotoilijan työnsä rinnalla hän työskentelee kuvanveiston ja keramiikan parissa studiollaan Savea ry:n tiloissa. Viime vuosina hän on tutkinut töissään erityisesti keramiikan ja lasin yhdistämistä puupolttoprosessissa. Teokset ovat aiheiltaan luonnosta inspiroituneita, mutta niiden muotokieli, viimeistely ja toteutustekniikat ammentavat Aromaan teollisen muotoilijan koulutuksesta.
Sähköposti : arni.aromaa@pentagondesign.fi

≈≈

Leila Altungluoglu

≈≈

E

Aino Eeronheimo : keramiikkataiteilija yrityksessä Ainonia, kuvataideopettaja (TaM)Minulla on lapsesta saakka ollut hyvin vahva luontosuhde. Päivittäiset kävelyretket metsässä saavat mielikuvitukseni liikkeelle. Haluan siirtää luonnossa kokemaani iloa keramiikkaveistoksiini, jotka valmistuvat pääasiassa käsinrakentamalla. Osa hahmoista syntyy mielikuvitusleikkien kautta, kun taas toisilla on realistisempi lähtökohta. Olen toivottanut tervetulleiksi söpöä, iloista, outoa ja jopa pelottavaa sakkia. Myös sadut, ihminen ja kasvit ovat aiheita, joita parhaillaan tutkin.
Puhelinnumero : 044 3456765

Sähköpostiosoite : aino.eeronheimo@gmail.com


Verkkosivusto:
https://ainonia.fi


Instagram:
https://www.instagram.com/ainoniaceramics


Facebook:
https://facebook.com/ainoniaceramics

≈≈

H

Heidi Hakkarainen :

Olen kuvataiteilija. Värit ja dynaamisuus ovat minulle tärkeitä elementtejä kuvaa tehdessä. Aiheet syntyvät intuitiivisista aistikokemuksista, joiden lähteinä ovat luonto ja ihmiset. Kunkin teoksen tekniikka ja materiaalit valikoituvat teoksen emootioon sopiviksi. Tutustu teoksiini nettisivuillani ja seuraa taiteellista prosessia facebookissa ja instagramissa @heidimariahakkarainen.


Verkkosivusto :
Heidi Hakkarainen

Facebook : http:/www.facebook.com/heidimariahakkarainen/
Sähköpostiosoite : heidimariahakkarainen[at]gmail.com

≈≈


Ville Heimala : (s. 1977) keramiikkataiteilija (TaK) ja biologi (FM). Luonto on aina ollut minulle hyvin tärkeä, ja se näkyy usein vahvasti teoksissani. Olen myös kiinnostunut luonnonkansojen, erityisesti suomensukuisten kansojen mytologiasta. Minusta on kiehtovaa liittää mystisiä elementtejä luonnontieteeseen ja luoda niiden avulla jotakin uutta. Kokoan keramiikkateokseni pääasiassa korkokuvista ja mosaiikista, jotka muotoilen alusta lähtien itse. Seinäteoksissani yhdistelen pehmeälinjaisia korkokuvia ja kulmikasta mosaiikkia monimuotoiseksi kokonaisuudeksi. Veistoksissani korumainen korkokuvamosaiikkipinta tuo kiinnostavan uuden ulottuvuuden: teosta voi tarkastella etäältä, mutta hahmon koko olemus paljastuu vasta lähemmin tutkiskeltaessa. Studio Laippatie 21


Puhelinnumero : +358 (0)40 726 3673

Sähköposti : ville.heimala[at]gmail.com


Verkkosivusto :
www.villeheimala.fi

Facebook : http:/www.facebook.com/villeheimala/

≈≈


Marjo Hyvarinen : Olen kuvataiteilija/kuvataidepedagogi ja työskentelen tällä hetkellä pääasiassa maalaustaiteen parissa. Jonkin verran teen myös kuvanveistoa, jossa mieluisin materiaalini on kivi.

Taiteessani vaikuttaa goetheanistinen ajattelutapa. Lempiteemojani ovat luonto, ihminen ja eläin. Pyrin pääsemään eroon liiasta käsitteellistämisestä, esittävyydestä, älyllisyydestä, jotta jäljelle jäisi pelkkä oleminen tai olemus. Haluan tutkia taiteessani kohteen perimmäistä olemista, jotta jotain siitä välittyisi puhtaana ja kauniina katsojalle.

 Taiko : https://www.taiko.art/marjo-hyvarinen

Instagram : http://www.instagram.com/marjohyvarinenart

Facebook : https://www.facebook.com/marjohyvarinenart/

Kuvataiteilijamatrikkeli:https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/marjo-hyvarinen

≈≈

J

Maria Juva : Maalaaminen on minulle tapa hahmottaa elämää ympärilläni. Olen kiinnostunut kuvaamaan ihmistä, hänen ympäristöään, kulttuuriaan, tunteitaan ja toiveitaan. Maalaan todellisuutta minkä kohtaa päivittäin, mutta yhtä merkittävää on se, mitä vaille jää. Laippa

Verkkosivusto : Maria Juva – Puhelinnumero : +358 (0)40 5761736

K

Marika Kaipainen : Olen Marika (TOMU) Kaipainen (s.1972). Olen helsinkiläinen käsite- ja yhteisötaiteilija, taidepedagogi ja taideterapeutti. Olen työskennellyt vuodesta 2008 luomani aisti- ja elintarviketaiteen parissa. Nyt työstä käsite- ja yhteisötaideteoksia. Teokseni ovat biotaiteen rajoilla liikkuvia, määritelmiä pakoilevia ja osallistavia.
Toimin varhaisiän taideopetuksessa taidepedagogina tehden vauva- ja lapsiperheille värikylpyjä Suomenkielisellä työväenopistolla Helsingissä. Pidän ryhmille, perheille ja perheiden jäsenille vauvasta vaariin taideterapiaa ja aisti- ja elintarviketaidepajoja mm. ikäihmisille palvelutaloissa ja lapsiperheille museoilla.
ARTIST STATEMENT
Taide antaa meille työkaluja oman sisäisen välttämättömyyden kuulemiseen. Lempeä uteliaisuus, ihmettelevä ja tutkiva ote ovat elämän edellytys. Vuorovaikutus, esteettisten kokemusten ja elämysten tarve on mielestäni ihmisen perustarve. Tulemme oleviksi kokemustemme kautta. Kehomme ja aivomme saavat positiivisten ja elämyksellisten kokemusten kautta hoivaa ja korjaavia kokemuksia, näitä kokemuksia ei ole koskaan liikaa.
Taiteeni keskiössä ovat vuorovaikutus, erilaiset taiteen tekemisen tilat, maailman positiivisena kokeminen ja siten paremmaksi tekeminen. Työskentelyäni ja töitä kuvaavat moniaistillisuus, yhteisöllinen ja prosessimuotoinen tekeminen, vuorovaikutus sekä serendipisyys. Teen osallistavia teoksia, joissa kokija on itse osa teosta, joissa taiteilija tekijänä, katsoja kokija ja koettavana teos sekoittuvat ja lipuvat kohti toisiaan.
Laippa

Puhelinnumero : +358 (0)40 5107019 – Sähköposti : mari8[at]kolumbus.fi – Instagram : marikatomu


Verkkosivusto :
Marika Kapainen-website
http://marikatomukaipainen.blogspot.fi/https://naea.digication.com/TINTURA/Welcome/published


Facebook :
http://www.facebook.com/BabiespaintTintura

≈≈

Milla Kuosmanen
Maalaan pääasiassa öljyväreillä. Olen tehnyt töitä myös tussilla, akryylillä ja vesiväreillä. Haltioidun luontoa katsellessa ja samaa tunnetta haluan välittää katsojille. Aiheeni voivat olla myös abstrakteja eli ei esittäviä, kuten geometrisia värisommitelmia. Ihmisaihetta ensin välteltyäni aloin tehdä nimenomaan niitä. Kaikki aiheet tulevat mielikuvituksestani, olen tehnyt vain kaksi työtä mallikuvan perusteella. Haluan välittää katsojille voimaa ja ronskiutta sekä herkkyyttä ja sydämellisyyttä.

 
 

≈≈

Kirsi_Kuronen_etsin_vastauksia_2010_y_ljy_levylle_50_x_77_cmKirsi Kuronen : Kuvataiteilija. Värikylläiset maalaukseni heijastavat tunne-elämän erilaisia hetkiä. Teokset henkivät rakkautta ja onnellisuutta, sekä unikuvia, toiveita ja tapahtumia menneistä ja tulevista. Maalaan persoonallisella tavalla öljy- ja akryyliväreillä kankaalle ja erilaisille levyille. Pultti

Verkkosivusto : Kirsi Kuronen

≈≈

L

Maran-silmä-01Martti Leppä : Valokuvaaja. Lehti- ja henkilökuvausta sekä tapahtumien ja perhejuhlien kuvausta keikkastudiolla. ¨Olen kiinnostunut silmistä. Silmät vetävät puoleensa. Silmät huijaavat ja eivätkä huijaa.¨Laippa

Puhelinnumero : +358 (0)400 843 177 – Sähköpostiosoite : maraleppa[at]kolumbus.fi

.

≈≈

M

Tuija Metti : Olen valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi ja Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi (kuvataideopetus). Työskentelen kotona keittiön pöydän ääressä akvarelleilla ja työhuoneella Pulttitiellä maalaan öljyväreillä sekä suttaan hiilellä ja pastelliliiduilla. Opetan kuvataidetta Helsingin kuvataidekoulussa. Olen kiinnostunut taidehistoriasta, myyteistä ja tarinoista, mikä heijastuu teoksiini. Kuvallinen työskentely on minulle seikkailu, jossa on monia risteyskohtia ratkaistavaksi. Siinä luotan intuitioon ja anarkistiseen ajatteluun.
PULTTI


Sähköpostiosoite :tuija.metti@gmail.com

≈≈

Serena Morina : I’m a visual artist from Italy based in Helsinki since 2016. I create surrealistic blurred scenery through photorealistic technique. My medium is oil painting on canvas and I experiment with clay on glass panels. I’m exploring new ways to express the notion of time, vivifying esoteric tales from frantic routines.

I do also artwork on commission (you can see some of the commissioned portraits on my website.)

Follow my artistic process on facebook and instagram! 🙂

 

Atelier address: Levytie 2B

Resident in Helsinki

≈≈

Maria Mughal :

Valmistuin Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi v.2004 ja sen jälkeen olen toiminut kuvataiteilijana päätoimisesti. Maalaan, teen julkisia taideteoksia ja grafiikkaa. Maalauksiani on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla useassa yksityisnäyttelyssä sekä ryhmä-ja yhteisnäyttelyssä. Minua kiinnostaa ihmisyys, miten ihminen maalauksessa puhuttelee katsojaa. Käsittelen maalauksissani erilaisia tunnetiloja, unien maailmaa, unelmia, kasvua ja rooleja. Maalaaminen merkitsee minulle loputtoman kiinnostavaa tutkimusmatkaa. Pulttitie 17
Puhelinnumero : +358 (0)50 5829596Verkkosivusto: Maria Mughal


Instagram:
https://www.instagram.com/mariamughal_art


Facebook:
https://www.facebook.com/MariaMughalArt/

≈≈

O

Sara Orava : Sara Orava on helsinkiläinen taidemaalari, joka tunnetaan intensiivisistä ja sisäistyneistä maalauksista, jotka liikkuvat fyysisen ja psyykkisen todellisuuden rajapinnassa. Yksityisnäyttelyitä mm. Galleria Amassa, Galleria Artinassa, Helsingissä, Keravan Taidemuseossa, Neu Galerie im Artforum- galleriassa, Offenburgissa Ryhmänäyttelyitä mm Kiasmassa, Amos Andersonin taidemuseossa, Taidehallissa, Aineen Taidemuseossa, Kuntsin Taidemuseossa Teoksia mm. Amos Andersonin Taidemuseon, Kiasman, Emman, Wihurin, Heinon, Paulon, Suomen valtion ja Nelimarkkasäätiön kokoelmissa. Studio Pultti

Sähköposti : sara.orava[at]gmail.com

Verkkosivusto: Sara Orava

≈≈

P

Marja Pajukoski

≈≈

Timo Partanen : Kuvataiteilija – on keskittynyt piirtämiseen. Hänen töitään on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Useimmiten hän kuvaa teoksissaan maisemaa tai sen osia pelkistetyssä muodossa. Pultti
Verkkosivusto: Timo Partanen

≈≈

Tiina Pensola : Kuvataiteilija. Työskentelen öljyvärillä maalaten ja piirrän eri tekniikoita käyttäen ja yhdistellen. Muste, grafiittipuikot, tussiterät ovat mieluisia työvälineitä. Laippa

Verkkosivusto : Tiina Pensola

R

≈≈

“Heidi_Roschier”Heidi Roschier : Vuodesta 2013 lähtien työskennellyt Roihupellon Taidekortteleissa työhuoneellaan.

Viime vuosien pääpainopiste on ollut abstraktissa ekspressionistisessa kuvataiteessa maalattuna kanvaaseille.

Kantavat teemat ovat yhteydessä liikkeeseen ja sen jatkumoon. Meren syvyyksiin, aaltojen liikkeeseen, vesielementtiin valon heijastuksineen. Myös metsä ja luonto inspiraatioina on vahvasti läsnä töissä.

Pulttitie 17 Puhelinnumero: +358 (0)40 5398551
Sähköpostiosoite : heidi.roschier[at]gmail.com


Instagram:
https://www.instagram.com/heidiroschier

≈≈

Itkijänaiset_öljy_kankaalle_2014_Johanna_RyönänkoskiJohanna Ryönänkoski : Taidemaalari. Muotokuvamaalaukset, tilaustyöt ja räätälöidyt maalaustyöpajat ryhmille ja yrityksille. Metso

Verkkosivusto : Johanna Ryönänkoski

≈≈

Leena_Räsänen_taideLeena Räsänen : Olen taidemaalari ja olen valmistunut Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2015. Tekniikkani on useimmiten öljy, tai erilaiset sekatekniikat, joissa käytän öljyä, akryyliä, akvarellia ja/tai värikynää. Maalaukseni syntyvät jostain lähtökohdasta, joka kehittyy, selkeytyy, epäselkeytyy tai muuttuu täysin maalauksen edetessä, ja lopulta tiivistyy. Lähtökohta voi olla esimerkiksi aistimus, havainto, tai mielikuva jostain keskustelusta tai ajatuksesta. Ajattelen tekemällä ja teen luovan työn enimmäkseen toteutuksen aikana. Viime aikoina minua ovat kiinnostaneet rytmi, toisto ja kontrastit. Se, kuinka samankaltaisten elementtien välille syntyy jännitteitä. I am a painter and I graduated from the Free Art School in 2015. My most common techniques are oil or mixed media with oil, acrylic, aquarelle and/or pencil crayon. I paint spontaneously with a hint of an idea that gets clearer, blurrier, or changes during the process. The subject can be for example a sensation, perception, or a vision about a conversation or a thought. Lately I have been interested in rhythm and repetition: how similar elements placed close together communicate. Laippa

Verkkosivusto : Leena RäsänenSähköpostiosoite : leena.rasanen1[at]gmail.com

 

S

Marita Sahi-Piipponen : Keraamikko. Marita Sahi-Piipponen on valmistunut keraamikoksi vuonna 1985. Maailmaa kierrettyään vuosikausia hän nyt työstää saamiaan kokemuksia eri kulttuureista niin keramiikan kuin maalaustaiteen keinoin. Savea
Verkkosivusto : Marita Sahi-Piipponen

≈≈

Merja Salonen Di Giorgio : Valmistui Imatran taideoppilaitoksesta kuvataiteilijaksi 1997 ja TaiK:sta taiteen maisteriksi 1999, jonka jälkeen näyttelyitä on ollut säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Työskentelyn pääpaino on öljymaalauksessa kankaalle, muovittomin menetelmin. Aiheina ovat kulttuurin kerrostumat ja materiaali itsessään. Viimeaikaisissa maalauksissaan hän rinnastaa Roihupellon teollisuusalueen ja antiikin Pompejin ympäristöjä. Teoksia mm. Lahden taidemuseon ja Helsingin kaupungin kokoelmissa. Työhuonevierailun voi sopia ottamalla yhteyttä taiteilijaan sähköpostitse. Pultti

Verkkosivusto : Merja Salonen Di Giorgio


Kuvataiteilijamatrikkeli:
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/merja-salonen-di-giorgio

Sähköpostiosoite : mail[at]merjasdg.net

≈≈

Jyrki Sinisalo :(s. 1954) valotaiteilija (TeM)

Valo ja varjo ovat minun tapani hahmottaa maailmaani. Mielestäni valosta syntyy esteettinen jalanjälki. Jokaisessa teoksessani on jokin lamppu, sekä osa vanhasta valonheittimestä. Määrä ei ole tärkeä vaan esteettinen kokemus. Teoksen lähtökohtana olevan esineen muotokieli on keskiössä. Parhaimmillaan teos on moniaistinen. Näet, kuulet ja tunnet. Valo itsessään ei ole tärkeä, vaan se mitä se luo ympärilleen. Se luo tilaa, joka avautuu moniuloitteisena. (kuva Saturnuksen myötävärähtely) Pultti
Puhelinnumero : +358 (0)504013475

Verkkosivusto: Jyrki Sinisalo


Instagram:
https://www.instagram.com/jyrki.sinisalo/


Facebook:
https://www.facebook.com/jyrki.sinisalo.9

≈≈


Arja Sundqvist

Arja Sundqvist :

Kuvataiteilija, muotoilualan artenomi AMK, sisustussuunnittelija. Taiteessani luontoaiheet ovat keskeisiä ja niiden kautta kuvaan ihmisen tunteita, tunnelmia ja tilanteita sekä haluan muistuttaa luonnon ja elämän kunnioittamisen tärkeydestä. Vapaa-ajalla liikun mielelläni metsissä ja meren äärellä. Luonto antaa inspiraatiota taiteelliseen työskentelyyn sekä tarjoaa rauhaa ja hiljentymistä, joita haluan teoksillani välittää myös katsojille. Pultti

Puhelinnumero : +358 40 7173001

Verkkosivusto: Arja Sundqvist

Verkkosivusto: www.finnishdesigners.fi

≈≈

T

Heli_Tuhkanen_ThumbnailHeli Tuhkanen : Olen osallistunut näyttelyihin vuodesta 1973 lähtien ja pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Teoksiani on museoiden ja yksityisten kokoelmissa. Olen Taidemaalariliiton varsinainen jäsen.
Käsittelen töissäni ihmisen, hyvin usein tyttöjen ja naisten, elämää. Työni syntyvät tunteista ja asioista, joita koen ja näen tässä ajassa. Viimeiset 10 vuotta olen tehnyt veistoksia kierrätysmateriaaleista: paperimassaa, hylättyjä esineitä, leluja, helminauhoja… Hylätyt esineet saavat uuden elämän polttolaitoksen sijasta.
Voit käydä tutustumassa töihini Roihupellon työhuoneellani varaamalla ajan sähköpostilla: heli.tuhkanen(at)helituhkanen.com

Pultti

Verkkosivusto : Heli Tuhkanen


Kuvataiteilijamatrikkeli:
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/en/taiteilija/heli-tuhkanen


Instagram:
https://www.instagram.com/helituhkanen/

≈≈


Harri Tuulos: Maalaan abstrakteja mustavalkoisia yhteen liitettäviä tauluja akryyliväreillä. Valmiit taulut koostuvat 1-6 palasta, jotka liitetään toisiinsa Minifix-kiinnikkeillä. Maalauspohjat ovat CNC-jyrsittyjä mdf-levyjä, jotka on päällystetty kankaalla. Näiden lisäksi maalaan abstarkteja sekatekniikkatöitä ja esittäviä öljyvärimaalauksia.

Toimin vuonna 2019 Taidekortteli ry:n puheenjohtajana
Kotisivu: www.palat.design
Sähköposti: harri.tuulos(at)gmail.com
Puhelin: +358401507080

≈≈

Eija_Tenno_ThumbnailEija Tenno: Teen sekä uniikkia taidekäsityötä että keramiikkataidetta, joka taipuu veistoksiin saakka. Käytän töissäni joskus myös luonnonmateriaaleja, kuten poronsarvea ja puuta. Savi puhuu minulle ja kertoo yleensä mihin muotoon se haluaa tulla. Joskus se on uppiniskainen ja päättääkin olla hieman erilainen kuin mistä on “sovittu”. Juuri siksi savi materiaalina onkin niin kiinnostava; aina on uusia yllätyksiä tiedossa. Ja yleensä juuri silloin kun luulit jo hallitsevasi sen metkut. Keraamikko ei ole koskaan “valmis”, vaan materiaali opettaa jatkuvasti uutta. Siinä on sen kiehtovuus.
Verkkosivusto: eijatenno.weebly.com/

 

V

“Mari_Vallemaa”

Mari Vallemaa :Olen Mari Vallemaa, kuvataiteilija ja ryhmätaideterapeutti. Maalauksissani kerroksellisuus toteutuu sekateknisinä materiaalikokeiluina. Alemmat kerrokset sävyttävät ja muokkaavat vaihtelevasti pintarakenteita. Teosteni syntyprosessi on pitkä ja monivaiheinen; työskentelen intuitiivisesti, kokemustiedostani, eletystä ja koetusta ammentaen.

Kierrätystaiteessani annan romulle ja hylätylle roinalle uuden elämän. Ajan muovaamat monisävyiset kerrostumat, kolot, painaumat ja uurteet kertovat hiljaista tarinaansa, omaa historiaansa. Teoksiksi rakennettuina tarpeeton muuttuu tärkeäksi, rikkinäinen ja kulunut mielenkiintoiseksi.

≈≈

Riippumatto (mustamuovi) by Ulla VestolaUlla Vestola : Muotoilua, tee se itse- ja nikkarointi-ideoita. Pultti

Puhelinnumero : +358 (0)40 7600 607 – Sähköpostiosoite : ulla.vestola[at]kolumbus.fi

≈≈

Hillevi Vähälä-Aranko : Taidemaalari. Olen valmistunut taidemaalariksi Kuvataideakatemiasta 1988 janäyttelytoimintaa ollut siitä lähtien.Maalausteni lähtökohdat ovat tällä hetkellä värissä ja tilassa.Värin kautta voin löytää tuntumaa elettyyn paikkaan ja aikaan.Pultti

Puhelinnumero : +358 (0)50 3502995 – Verkkosivusto: www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

≈≈

W

Markku_Walden_KukatMarkku Walldén : Kuvataiteilija. Minä olen taidemaalari ja nykyisin olen suuntautunut abstraktiin expressionismiin. Pääsin Vapaaseen Taidekouluun 65-vuotiaana sillä perusteella, “etten pelännyt olla oma itseni”. Taidemaalariksi valmistuin 69-vuotiaana. Laippa

≈≈

Maria Wolfram : Kuvataiteilija. Minä maalaan kerronnallisia öljyvärimaalauksia, rakennan installaatioita ja ompelen kangasveistoksia. Aiheenani on ihminen ja hänen toiveensa. Minua inspiroi mm. ihmisten erilaisuus, ajatus kuolemattomuudestamme sekä materiaalin monipuolinen käyttö. Minulla on näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Metso

Puhelinnumero : +358 (0)50 3397310 – Verkkosivusto : Maria Wolfram