Mari Vallemaa

Taiteelliseen tuotantooni kuuluu maalauksia, kollaaseja, installaatioita sekä valokuvia. Työskentelytapani, -tekniikka ja -välineet määräytyvät ja vaihtelevat sen mukaan, mitä työskentelysessiossa kulloinkin lähtee liikkeelle. Aiheet nousevat kokemustiedostani. Työskentelen intuitioni pohjalta. Teoksissani käsittelen myös elämäni vaikeita asioita. Lähiomaisten menetykset ja muut kipeät elämäni tapahtumat ovat usein teosteni tunnelmien taustalla.

Taiteeni syntyprosessi on monivaiheinen. Työstän useampaa teosta samanaikaisesti, rinnakkain. Työskentelyn edetessä kirjoitan muistiinpanoja ja dokumentoin työvaiheita. Teos saattaa lähteä yllättäen aivan uuteen suuntaansa, muuttaen muotoaan useaan otteeseen luomisprosessin aikana. Taiteeni syntyy oivallusten kautta ja osaset asettuvat paikalleen kokonaisuuden osina. Teoksiini valikoituneen materiaalin symbolimerkitys avautuu, vahvistuu ja kirkastuu vähitellen.

Viimeisimmät työni ovat sekateknisiä kollaaseja. Pohjat maalaan levylle kerroksittain. Maalatulle pinnalle rakennan fiktiivisiä tarinoita mm. taidehistorian kuvien fragmentteja hyödyntäen. Tarinallisten kuvien koostaminen on minun kieleni. Näin peilaan henkilökohtaisia kokemuksiani ja tunteitani sekä teen sisäistä maailmaani näkyväksi. Taiteellinen työskentelyni on aina matka sisimpääni, etsimistä ja löytämistä.


Linkkejä

Nettisivut: https://www.marintaide.fi

Instagram: https://www.instagram.com/marintaide